We are the only good bacteria company!

Animal Probiotics AB är ett svenskt probiotikaföretag med rötterna i forskning vid Lunds universitet. Vår mission är att via forskning skapa probiotiska produkter som verkligen fungerar och är “Only Good”, så att både ditt djur, men även Du, kan leva ett långt och friskt liv. Vi kommer därför att fortsätta investera i vår probiotikaforskning, för att även i framtiden kunde erbjuda den allra bästa djurprobiotikan på marknaden.

Clas_animal probiotics

Hund

Dr. Lönner är en visionär inom området probiotika som med forskning som bas vill hjälpa oss att förstå hur Daglig användning av Rätt probiotika ger många fördelar för hälsan – både på in- och utsidan! Efter att ha varit delaktig i att ta svensk probiotikaforskning till vårt frukostbord genom Proviva® bestämde han sig för att även ta denna kunskap vidare till våra bästa vänner – hunden, hästen och katten. Framgången med Proviva® grundade sig bl.a. på att man hittade en unik laktobacillstam i en frisk människa. Nu har samma princip använts på djursidan. Hans mission med Animal Probiotics AB är att dela mig sig av sin kunskap om de Goda probiotiska bakterierna för att hjälpa oss att ge våra djur de allra bästa förutsättningarna för sin hälsa. 

Häst

Leg. vet. Marie Ålund har arbetet nästan 20 år inom den veterinära läkemedelsindustrin i olika befattningar från produktchef till Nordenansvarig för affärsområdet sällskapsdjur (hund/katt/häst) på Ceva Animal Health. Intresset för och förståelsen kring tarmflorans stora betydelse väcktes när Vet. Ålunds och Dr. Lönners vägar korsades för första gången 2014 på en utbildning om probiotika för häst. Dr. Lönners kunskaper inom mikrobiologin gav henne som veterinär en ny kunskapsdimension och en förståelse för att probiotika är ett komplext område där det krävs mycket kunskap och artspecifik forskning. År 2017 återgick hon till att arbeta kliniskt med smådjur och häst, och efter att hon 2018 börjat arbeta parallellt med ProEquo AB (idag Animal Probiotics AB) har hon och Dr. Lönner utvecklat ett nära samarbete.

Marie_animal probiotics
Clas_animal probiotics

Katt

Animal Probiotics Sweden AB (f.d. ProEquo AB) var från början en del av Probi AB som ligger bakom de framgångsrika hälsodryckerna ProViva® och kosttillskotten Probi mage®, Probi järn® och Probi frisk® på humansidan. Probi AB bildades 1991 utifrån ett forskningsprojekt vid Lunds Tekniska Högskola som startade 1986. Strax efter att ProViva lanserades 1994 satsade Probi vidare på ett foderprojekt som slutligen resulterade i produkten ProEquo (idag OnlyGoodHorse). Samma forskare som låg bakom ProViva var även ansvariga för det här projektet. År 2004 beslutade däremot Probi om att endast fokusera på humansidan och därmed satsa vidare inom det medicinska området. Då övertog vi, Animal Probiotics, hela Probis samling av probiotiska bakterier avsedda för djursidan, samt tog patent på den probiotiska bakterie som ingår i hästprodukten OnlyGoodHorse. Det här var början på resan med Animal Probiotics Sweden AB. Vår affärsidé är att vara marknadsledande inom djurprobiotika genom att erbjuda världsunika probiotiska produkter för i första hand hästar, hundar och katter.