Vi är the only good bacteria company!

Animal Probiotics AB är ett svenskt probiotikaföretag med rötterna i forskning vid Lunds universitet. Vår mission är att via forskning skapa probiotiska produkter som verkligen fungerar och är “Only Good”, så att både ditt djur, men även Du, kan leva ett långt och friskt liv. Vi kommer därför att fortsätta investera i vår probiotikaforskning, för att även i framtiden kunna erbjuda den allra bästa djurprobiotikan på marknaden.

Clas_animal probiotics

Tekn. Dr. Clas Lönner, grundare av Animal Probiotics AB och forskare inom mikrobiologi och probiotika.

Dr. Lönner är en visionär inom området probiotika, som med forskning som bas vill hjälpa oss att förstå hur Daglig användning av rätt probiotika ger många fördelar för hälsan – både på in- och utsidan! Efter att ha varit delaktig i att ta svensk probiotikaforskning till vårt frukostbord genom ProViva® bestämde han sig för att även ta denna kunskap vidare till våra bästa vänner – hunden, hästen och katten. Framgången med Proviva® grundade sig bl.a. på att en unik laktobacillstam hittades en i en frisk människa. Nu har samma princip använts på djursidan. Hans mission med Animal Probiotics AB är att dela med sig av sin kunskap om de Goda probiotiska bakterierna för att hjälpa oss att ge våra djur de allra bästa förutsättningarna för en bra hälsa.

Leg. Veterinär Marie Ålund, privatpraktiserande på smådjur och häst.

Leg. vet. Marie Ålund har arbetet nästan 20 år inom den veterinära läkemedelsindustrin i olika befattningar från produktchef till Nordenansvarig för affärsområdet sällskapsdjur (hund/katt/häst) på Ceva Animal Health. Intresset för, och förståelsen kring, tarmflorans stora betydelse väcktes när Vet. Ålunds och Dr. Lönners vägar korsades för första gången år 2014 på en utbildning om probiotika för hästar. Dr. Lönners kunskaper inom mikrobiologin gav henne som veterinär en ny kunskapsdimension och en förståelse för att probiotika är ett komplext område där det krävs mycket kunskap och artspecifik forskning. År 2017 återgick hon till att arbeta kliniskt med smådjur och häst, och efter att hon 2018 börjat arbeta parallellt med ProEquo AB (idag Animal Probiotics AB) har hon och Dr. Lönner utvecklat ett nära samarbete.

Veterinär_animal probiotics
Marie_animal probiotics
Hundar_hundprobiotika

Vår Historia

Animal Probiotics Sweden AB (f.d. ProEquo AB) bildades 2004 i samband med att företaget tog över företaget Probis hela samling av probiotiska bakterier avsedda för djursidan, en flytande produktformulering med två månaders hållbarhet vid kyllagring och patent på den probiotiska bakterie som idag ingår i hästprodukten OnlyGoodHorse. Det här var början på vår resa med Animal Probiotics, som idag har resulterat i våra OnlyGood-produkter, där vi kan erbjuda djurprobiotika med en hållbarhet vid rumstemperatur på över ett år. Vår affärsidé är att vara marknadsledande inom djurprobiotika genom att erbjuda världsunika probiotiska produkter för i första hand hästar, hundar och katter.  Probi AB som ligger bakom de framgångsrika hälsodryckerna ProViva® och kosttillskotten Probi mage®, Probi järn® och Probi frisk® på humansidan, bildades 1991 utifrån ett forskningsprojekt vid Lunds Tekniska Högskola som startade 1986. Strax efter att ProViva® lanserades 1994 satsade Probi vidare på ett foderprojekt som slutligen resulterade i produkten ProEquo (idag OnlyGoodHorse). Samma forskare som låg bakom ProViva® var även ansvariga för det här projektet, varav Dr Lönner var en av dessa.

Kontakta oss

Älskar du probiotika och djur lika mycket som oss och vill diskutera tarmens bakterier med Dr. Lönner? Eller, varför våra små älsklingsdjur behöver samma mängd probiotika som de lite större med Vet. Ålund? Vad du än funderar på så skriv till oss: info@animalprobiotics.com